Bridgestone

Sedan 1997 har japanska Bridgestone levererat däck till Formel-1. Mellan 2008-2010 var Bridgestone den enda leverantören av däck till FIA:s världsmästerskap i Formel-1. Den första titeln förvärvades direkt under det andra året, 1998 av Mika Häkkinen och McLaren-Mercedes. Redan 1931 grundades Bridgestone Tire Corporation Ltd och är världens största däcktillverkare på den globala däckmarknaden. Grundaren heter Shojiro Ishibashis och Namnet Bridgestone är en direkt översättning av grundarens efternamn. År 1988 köpte Bridgestone upp amerikanska däckföretaget Firestone Tire & Rubber Company. Sedan dess har Bridgestone skapat ett globalt team med målsättning att producera högsta möjliga kvalitet, service samt teknik. I Sverige representeras Bridgestone av Bridgestone Sweden AB i Sundsvall.

Däck från Bridgestone

Förutom bildäck så tillverkar även Bridgestone däck till lastbilar, motorcyklar, flygplan, traktorer. I produktutbudet finns även diverse sportartiklar inom främst cykling och golf. När det gäller bildäck så tillverkar Bridgestone däck för alla biltyper, från sportbilar till SUVar och småbilar.

Sommardäck

Ett populärt och miljövänligt sommardäck är Bridgestone Turanza ER300. Däcket egenskaper utgörs av bra prestanda och säkerhet samtidigt som är ett däck som värnar miljön. Ett annat mycket populärt sommardäck i högprestandaklassen är Bridgestone Potenza S001 vars egenskaper kännetecknas av mycket bra bromsförmåga plus ett bra grepp på både torra samt våta väglag.

Vinterdäck

Såklart erbjuder även Bridgestone vinterdäck. Ett populärt dubbdäck är Noranza 2 som också är det tuffaste vinterdäcket Bridgestone tillverkat. Detta däck är anpassat för våra nordiska förhållanden som ibland kan vara extrema. Noranaza 2s egenskaper är främst förstklassig stabilitet samt styrrespons på torra och även våta vägar. Däcket har även en avancerad självrengörande dubbmönstring för förbättrat grepp på blött och slaskigt underlag.

bridgestone

Kontakta

Telefon: 060-550430
Hemsida: bridgestone.se
Email: Kontaktformulär
Adress: Gärdevägen 5 A
856 50 Sundsvall