Hankook

1941 grundades Hankook Tire, under namnet Chosun Tire, i Korea som den första Koreanska bildäckstillverkaren. Idag är Hankook Tire en av de snabbast växande däcktillverkarna på den globala marknaden. Hankook lägger stor vikt vid forskning och utveckling och återinvesterar ungefär 5 % av de totala intäkterna i detta. Företaget har även som strategi att sponsra motorsporten genom att gå in som partner till racingteam och motortävlingar både i hemmamarknaden Korea och i andra länder.

Däck från Hankook

Hankook har ett brett sortiment av däck med både premium- och budgetdäck. Vidare sätter Hankook en stolthet i att producera däck med hög kvalitet och prestanda. Mycket fokus läggs på däck till fyrhjulsdrivna fordon, SUV, lastbilar och personbilar såklart. Företaget levererar däck till exempelvis General Motors, Ford och Toyota.

Sommardäck

Bland företagets utbud av sommardäck kan nämnas Hankook Kinergy eco K425 (185/65R15) som är ett miljövänligt alternativ till ett bra pris. Däcket har bland annat tilldelats tredje plats i ADACs sommardäcktest. Ett annat prisbelönt sommardäck är Hankook Ventus S1 evo2 K117 (225/45R17) som har bra precision, komfort och väggrepp.

Vinterdäck

Bland Hankooks vinterdäck kan man nämna Hankook Winter iCept RS 442 friktionsdäck. Däcket är miljövänligt, har bra grepp på snö samt lågt rullmotstånd. Ett annat bra vinterdäck Hankook iPike RS+ W419D som fått andra plats hos Aftonbladets vinterdäcktest.

hankook

Kontakta

Telefon: 010-130 2120
Hemsida: hankooktire.com
Email: N/A
Adress: Kanalvägen 12
194 61 Upplands Väsby