Michelin

Sedan 1920-talet har den franska däcktillverkaren Michelin funnits på den svenska marknaden. Företagets historia sträcker sig dock längre tillbaka än så. Redan 1889 startades företaget av bröderna Edouard och André Michelin. Michelin är en framgångssaga och faktiskt det mest välkända däckfabrikatet enligt de europeiska konsumenterna som förknippar varumärket med hög säkerhet. Företagets maskot ”Michelingubben” är mycket välkänd och så även ”Guide Michelin” som är en prestigefull restaurangguide med betyg och omdömen.

Däck från Michelin

Michelin tillverkar däck för alla säsonger och fordonstyper, från personbilar till flygplan. Däckfabrikatet finns hos flera stora biltillverkare som ser Michelin-däck som det självklara valet för sina originalmonterade bildäck.

Sommardäck

Ett av Michelin mest populära sommardäck är Michelin Energy Saver+. Detta däck erbjuder lägre bränsleförbrukning samt hög grad av säkerhet. Däcket är även miljövänligt och har outstanding livslängd. Ett annat sommardäck värt att nämna är Michelin Primacy 3. Detta har kommit på tredje plats i Teknikens Världs sommardäcktest.

Vinterdäck

När det kommer till vinterdäck så finns Michelin X-Ice XI3, ett odubbat bildäck, som fått andra plats i Aftonbladets vinterdäcktest. Ett dubbat vinterdäck värt att nämna är Michelin X-ice North 4 som är anpassat för nordiska förhållanden. MichelinAlpin 5, har fått andra plats i Teknikens Världs vinterdäcktest för mellaneuropeiska friktionsdäck.

michelin

Kontakta

Telefon: 08-7090700
Hemsida: michelin.se
Email: Kontaktformulär
Adress: Årstaängsvägen 11
117 43 Stockholm