Dunlop

Dunlop, ett av världens mest kända däckmärken bär på en lång historia. Det hela började redan 1888 då John Boyd Dunlop uppfann innerslangen till däck i samband med att hans son skulle börja cykla och tyckte det rullade för långsamt. Själva företaget grundades 1890 med namnet The Dunlop pneaumatic Tyre Company. 1899 bytte företaget namn till Dunlop Rubber Company. Dunlop har senaste årtiondet lanserat många däck och utbudet växer hela tiden. Förutom att förse ”vanliga bilister” med bra bildäck så är även Dunlop en stor partner till motorsporten då man exempelvis förser de mindre klasserna inom MotoGP, roadracing.

Däck från Dunlop

Fokus för Dunlop när de utvecklar och producerar däck är att de skall ge maximal prestanda i både hög och låg hastighet. Utöver det finns även ett stort miljöfokus hos Dunlop för att minimera effekterna på miljön.

Sommardäck

Dunlop har sommardäck för högpresterande bilar men även de lite mindre krävande bilarna. Dunlop Sport BluResponse är ett populärt sommardäck, detta bildäck har fått bra placeringar i sommardäcktesterna 2016.

Vinterdäck

Dunlops vinterdäck vinner i längden med en avancerad metod att kanalisera bort vattnet vilket ökar säkerhetsmarginalerna. Med Dunlop ute på vintervägarna blir det lätt att styra!

dunlop

Kontakta

Telefon: 08-4662000
Hemsida: dunlop.eu
Email: Kontaktformulär
Adress: Rosenlundsgatan 50
118 63 Stockholm