Good Year

Goodyear är en däcktillverkare som grundades 1898 av Frank A. Sieberling och sedan dess har blivit den största amerikanska däcktillverkaren. Idag är Good Year verksamt på hela sex kontinenter och en total försäljning motsvarande ungefär 15 miljoner dollar per år. Utöver däck så har Good Year även varit en stor producent av andra gummiprodukter såsom gummiflottar och flytvästar under andra världskriget.

Däck från Good Year

En målsättning för Good Year är att varje produkt med Good Years varumärke lever upp till de standarder som grundarna angav. När Good Year tar fram ett nytt däck så låter man därför däcket genomgå inte mindre än 50 tester för att kunna kvalitetssäkra och bedöma relevanta prestandafaktorer. Sedan 2001 har Good Year ett samarbete med Ford för att kunna göra avancerade mätningar av däcktryck och temperatur inuti däcken.

Sommardäck

Exempel på ett uppskattat sommardäck som blivit testvinnare hos Teknikens Värld är Goodyear EfficientGrip Performance. Goodyear EfficientGrip Performance har mycket bra våtgrepp, kort bromssträcka och mindre rullmotstånd i jämförelse med många konkurrenter.

Vinterdäck

Bland Godd Years vinterdäck kan man nämna Goodyear UltraGrip Ice 2 som passar väldigt bra i våra nordiska förhållanden. Goodyear UltraGrip Ice 2 har mycket bra presanda i djupsnö och bra bromsträcka på is vilket bland annat lett till en att däcket blivit testvinnare i Teknikens Världs vinterdäcktest.

good year

Kontakta

Telefon: 08-4662000
Hemsida: goodyear.eu
Email: Kontaktformulär
Adress: Rosenlundsgatan 50, 1 tr
118 63 Stockholm